34731
Book
In basket
Niezwykle estetyczna, albumowa publikacja, a jednocześnie zbiór gotowych, łatwych do powtórzenia dekoracji ciasteczek, babeczek i tortów. Iga Sarzyńska przedstawia w książce pomysły na urocze dekoracje tortów, babeczek i pierników dostosowane do każdej pory roku. Piękne zdjęcia przeplatają się tu z instrukcjami wykonania dekoracji, przepisami i osobistymi historiami. Końcową część stanowi "niezbędnik", w którym znajdują się dokładne instrukcje, przydatne porady i przepisy. Na ostatnich stronach książki znajdują się także szablony, dzięki którym bez problemu wykonasz pierniczki, ciastka i kwiaty cukrowe. Zaprezentowane w książce prace będą łatwe do powtórzenia nawet dla początkujących dekoratorów, a stosowane przez autorkę szybkie techniki (choćby tworzenia kwiatów cukrowych) można z powodzeniem stosować w profesjonalnej pracowni wypieków artystycznych i cukierni. Iga Sarzyńska, właścicielka pracowni wypieków artystycznych w Kazimierzu Dolnym, w niezwykle wdzięczny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, czego najciekawszym przykładem są kazimierskie koguty, stworzone przez jej tatę i do dziś wypiekane w rodzinnej piekarni z ciasta drożdżowego. Nowoczesna wersja koguta to piernik na patyku zdobiony kolorowym lukrem w autorki ulubionych, pastelowych, kolorach. [tortownia.pl]
Availability:
Wypożyczalnia Pruszcz
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again