Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Pruszcz
(1)
Author
Fasano Alessio
(1)
Flaherty Susie
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Dieta bezglutenowa
(1)
Gluten
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Genre/Form
Poradnik
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Książka przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i w metodach leczenia, jak również objaśnia ich znaczenie szybko rozrastającemu się gronu odbiorców. Ten przełomowy przewodnik stanowi bezcenną pomoc zarówno dla tych, którzy dopiero niedawno zostali zdiagnozowani, jak i dla osób od dawna już borykających się z problemem glutenu oraz dla każdego, kto podejrzewa, że gluten ma negatywny wpływ na jego życie. Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin. W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Pruszcz
There are copies available to loan: sygn. 614 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again